Slowcooker: Erwtensoep
Erwtensoep was hier altijd een gerecht waarbij ik zei haal maar bij de slager of vraag mijn moeder om het te maken, maar ik maak dat niet. Te veel gedoe en ik ben geen fan. Nou zag ik dat het ook in de slowcooker kon en ja dan natuurlijk 0 werk, want er in gooien en klaar ben je. Dus eerst mijn moeder gevraagd wat zei erin deed. En toen aan de slag. Rookworst gaat er bij ons pas in als het opgedeeld is in porties. Kinnebakspek en varkensschouder had ik nog in de vriezer, maar je kan ook goed schouderkarbonade en speklap gebruiken. Bouillon had ik om worst te maken al getrokken van een varkenspoot. Volgende keer maar weer poot mee bestellen voor nieuwe voorraad bouillon.
Erwtensoep
- 1,5 liter bouillon
- 500 gram kinnebakspek of speklap
- 500 gram varkensschouder of schouderkarbonade
- 1 prei
- 1 winterwortel
- 1 knolselderij
- 2 laurierbladeren
- snuf foelie of stukje foelie
- peper
- zout
- 450 gram spliterwten
- 2 rookworsten (250 gram per stuk)
Wel als hij klaar is gelijk de binnenpan in bak met koud water zetten om snel te laten terug koelen en regelmatig roeren.
Reacties