Bol.com

BoekenBoeken

Pizza met Spinazie, Geitenkaas en Pijnboompitten

Wij gingen pizza eten en ik had nog spinazie over van eerder die week, dus dat kon goed op de pizza. Hij was heerlijk.

Pizza met Spinazie, Geitenkaas en Pijnboompitten
Bodem:
200 gram sterke bloem
50 gram semolina
3,5 gram gist
3,7 gram zout
3,7 gram rietsuiker
160 gram water

Tomatensaus:
5 tomaten, in grove stukken
1 sjalot of 1 kleine ui, gesnipperd
klein teentje knoflook gesnipperd
100 gram passata
50 ml witte wijn
2 blaadjes laurier
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 takje salie
een klein handje basilicum
scheutje olijfolie
snuf suiker

Beleg:
een flinke handvol spinazie
zachte geitenkaas
pijnboompitten


Kneed alle ingredienten van het deeg tot een soepel deeg en laat het 2 uur rusten en tot dubbel folume groeien.
Verhit de olie in een grote stoofpan en fruit hierin de ui en knoflook.Voeg de tomaten toe en laat ze ook mee stoven. Haal de blaadjes van de takjes salie, rozemarijn en tijm af en hak ze fijn. Voeg ze ook toe aan de tomaten. Hak de basilicum met steeltjes en al fijn en voeg deze ook toe. Voeg een snufje suiker, de wijn en de passata toe en laat alles zachtjes een kwartier sudderen. Doe alles in een blender of in gedeeltes of maak alles met een staafmixer fijn. Hang een zeef boven een pan en zeef de saus hierdoor. Gooi de pulp die je in de zeef over houdt weg. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten.
Verwarm de oven met een pizzasteen 45 minuten van te voren op zijn heetste stand.
Rol het deeg heel dun uit. Verdeel er wat saus over. En verdeel hierover de spinazie, geitenkaas en pijnboompitten.
Zet 10 minuten in de oven.
Sprenkel er wat olijfolie over.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geroosterde pompoensoep

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)