woensdag 27 april 2011

Kabeljauw met witlof

Het komt uit een AH visboek en is erg lekker. Het recept is van Imko en ook zeer verrassend.
Kabeljauwfilet met witlof
Wat heb je nodig voor 4 personen
1 kilo witlof
75 gr boter
1 theelepel suiker
2 1/2 dl slagroom
2 theelepels grove mosterd
peper en zout
4 stukken kabeljauwfilet a 150 gram
2 a 3 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie

Kern uit struikjes witlof snijden en struikjes in ringen van 0,5 cm snijden. 25 gram boter in pan met anti-aanbaklaag  laten smelten. Witlof toevoegen en al omscheppend  zonder kleuren 5 minuten bakken. Suiker en slagroom toevoegen en geheel 10 minuutjes zachtjes laten inkoken tot ragoutdikte. Op smaak brengen met mosterd, peper en zout. Als laatste 25 gram boter door witlof mengen. Intussen Kabeljauw met keukenpapier droogdeppen, met zout en peper bestrooien en door de bloem wentelen. Olie en 25 gram boter in koekenpan verhitten en hierin de filets in 6 a 7 minuten gaar en goudbruin bakken. Witlof over 4 borden verdelen en hierop de filets leggen. Wij hebben het geheel gegeten met in de schil gebakken aardappels.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: