woensdag 27 april 2011

Spitskoolstamppot met kaas

Spitskoolstamppot met kaas
Wat heb je nodig:
1 spitskool
500 gram aardappels
100 gram jonge kaas in blokjes
1 eetlepel kerriepoeder
1 ui
een klein klontje boter
melk

Schil de aardappels en snij ze in blokjes en kook ze tot ze gaar zijn, waarna je er pureen van maakt, maar zonder boter of melk toe te voegen. Smelt in een pan een klontje boter en fruit hierin het uitje aan. Voeg daarna de kerriepoeder toe en bak dit ook kort mee.  Voeg daarna de spitskool toe en laat deze slinken met de deksel op de pan., soms moet je een klein beetje water toevoegen om het proces goed te laten gebeuren. Ik had de spitskool gewassen en het aanhangend water was genoeg vocht deze keer.
Als de spitskool genoeg geslonken is, kun je er de aardappels doorrroeren. het kan zijn dat je een beetje melk moet toevoegen. De ene keer meer dan de andere keer. Het ligt er ook aan hoe nat de spitskool is. Roer er hierna de kaas door en laat deze een beetje smelten.
Eet Smakelijk!

Geen opmerkingen: