maandag 2 mei 2011

Gebonden kippensoep

Gisteren had John niet de kippendijen voor bij de bloemkool, maar een halve kip uit de vriezer gehaald, dus veranderde ons menu. Ik had nog venkel en bleekselderij in de koelkast en nog ui. Het is een heerlijke soep geworden a la chowder.

Gebonden Kippensoep
Wat heb je nodig:
klein klontje boter
1 Venkelknol klein gesneden
1 stengel bleekselderij klein gesneden
1 ui gesnipperd
spekreepjes
halve kip in stukken
1 eetlepel bloem
melk
peper en zout

Doe de kip in een pan met water en zout en breng deze aan de kook, laat hem hierna koken tot de kip gaar is. Haal daarna het vlees van de botten en doe de botten weer terug in de bouillon.
Smelt de boter in een hoge pan en bak hier zachtjes de groenten en spekreepjes in aan. Bak de bloem een minuutje mee en voeg daarna langzaam bouillon (zeef er eerst de botten uit) en melk toe tot je een lekkere gebonden zoep krijgt. Laat nog even zachtjes doorkoken en voeg daarna het kippenvlees toe en laat dit nog even een paar minuutjes mee warmen.
Eet smakelijk!

NB ipv zout ansjovis mee laten bakken met de groenten en het spek is ook erg lekker.

Geen opmerkingen: