woensdag 24 augustus 2011

Kip gestoofd in bier met witlof

Ik heb dit recept uit een van mijn kookboeken en wij vinden het beiden erg lekker. Ik vindt het het lekkerst met brood erbij om lekker in de saus te dopen,

Kip gestoofd in bier met witlof
4 kipkarbonades met vel
2 stronkjes witlof
125 ml creme fraiche
sap van een halve citroen
bloem
peper en zout
een klont boter
een eetlepel olijfolie
een theelepel suiker
een kwart fijngesneden rode ui
2 flesjes duvelbier

Verhit in een braadpan de olie en boter. Wrijf de kip in met peper en zout en betrooi ze met bloem. Schud de overtollige bloem af en bak ze in de pan op niet te hoog vuur zodat de boter niet verbrand. Haal de kip uit de pan als ze aan alle kanten bruin zijn. Snijdt de witlof doormidden en strooi hier de suiker en citroensap over en doe dit in de pan en bak dit op hoog vuur ongeveer 6 minuten. Het moet een beetje gaan caramelliseren. Voeg daarna de ui toe en bak deze ook nog een minuut mee. Voeg het bier toe en leg de kip op de groenten en doe de deksel op de pan en laat dit 15 minuten stoven. Voeg daarna de creme fraiche toe en roer deze er doorheen. Breng alles weer aan de kook en laat het nog ongeveer 20 minuten koken op laag vuur. Als het goed is is de kip dan klaar. Haal de kip en witlof uit de pan als het gaar is en haal zo veel mogelijk vet van de saus. Zet hem daarna op een hoog vuur en laat hem inkoken tot 2/3. Doe de kip en witlof terug in de pan en laat het nog even doorwarmen. Verdeel het daarna en serveer er lekker brood bij.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: