donderdag 15 september 2011

wortelsouffle

Ik had behoorlijk veel wortels in de koelkast, dus het was tijd voor een wortel gerecht.

wortelsouffle
300 gram wortels, geraspt
een ui, gesnipperd
een eetlepel kerriepoeder
peper en zout
olijfolie
100 gram verse roomkaas
een eetlepel boter
een eetlepel bloem
250 ml melk
4 eidooiers
5 eiwitten
een soufflevorm

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit olie in een koekenpan en fruit hier 10 minuten de ui, wortel met de kerriepoeder in. Smelt in een hoge pan de boter en voeg de bloem toe en roer tot een papje en laat dit kort bakken. Voeg dan de melk toe en roer goed en net zolang totdat je een dikke gladde saus hebt. Voeg de roomkaas toe en roer dit weer tot een gladde saus. Haal de pan van het vuur en voeg de eidooiers toe. Voeg daarna de wortel met ui toe en roer dit goed door en laat het iets afkoelen. Klop intussen de eiwitten stijf en spatel deze met een ijzeren lepel door het wortelmengsel. Doe dit mengsel in de souffleschaal en zet deze 25 minuten in de oven. Als het goed is komt de souffle mooi omhoog.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: