zondag 23 oktober 2011

Kip-bospaddenstoelen soep

Ik heb voor dit recept zelf een bouillon getrokken. Door een halve kip op te zetten met prei, wortel, venkel, steranijs, foelie, peterselie, zout en peperkorrels en deze 4 uur te laten trekken. De halve kip is daarna ontbeend en in de soep gegaan en de bouillon is gezeefd.

Kip-bospaddenstoelen soep
een gare halve kip
200 ml melk
400 ml bouillon
400 ml paddenstoelenfond
1 venkel in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij in dunne schijfjes
1 ui of 2 sjalotjes gesnipperd
1 prei in dunne ringetjes
75 gram gerookte spekjes
1 teentje knoflook gesnipperd
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
500 gram gemengde paddenstoelen in stukken gesneden of gescheurd

Smelt in een pan de boter en bak hierin 5 minuten de spekjes aan. Voeg alle groenten, op de paddenstoelen na,  toe en bak deze ook 5 minuutjes mee. Voeg de bloem toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg dan de bouillon toe met kleine hoeveelheden en blijf goed roeren om klonten te voorkomen. Voeg zo nu en dan ook de melk toe. Net zo lang tot al het vocht er in zit. Verwarm in een kleine koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin 5 minuten de paddenstoelen. Voeg ze daarna samen met het kippenvlees toe aan de soep en breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: