Ouderwetse hutspot
Gisteren zouden we bloemkool-aardappel gratin eten, maar we hadden geen knoflook meer. Dus aten we vandaag de pastinaak. Nu zou het pastinaakpuree worden, maar opeens bedacht ik dat we nog wortels en ook wel een ui hadden. Nu stond in de nieuwsbrief van deze week bij de tas dat in vroeger tijden hutspot met pastinaak werd gemaakt, dus dat hebben we gemaakt. Niet geheel volgens verhoudingen een deel ui, 2 delen pastinaak en 3 delen wortel, want zoveel wortel had ik niet. Maar de delen pastinaak en wortel omgedraaid was ook heerlijk en ik vond het lekkerder dan de originele hutspot. We aten het met heerlijke gestoofde kalfswangen. Daar volgt het recept nog van. Ik doe dus het juiste recept nu toevoegen.
Hutspot
75 gram ui
150 gram pastinaak
225 gram wortel
zout
250 ml groentebouillon
boter
room
Snijdt de ui, pastinaak en wortel niet al te klein, maar houdt de wortel kleiner dan de pastinaak en doe dit in een pan. Voeg zout en bouillon toe en kook het 15 minuten. Giet af en stamp dit alle door elkaar. Voeg boter en room toe.
Eet smakelijk!
Hutspot
75 gram ui
150 gram pastinaak
225 gram wortel
zout
250 ml groentebouillon
boter
room
Snijdt de ui, pastinaak en wortel niet al te klein, maar houdt de wortel kleiner dan de pastinaak en doe dit in een pan. Voeg zout en bouillon toe en kook het 15 minuten. Giet af en stamp dit alle door elkaar. Voeg boter en room toe.
Eet smakelijk!
Reacties