Bol.com

BoekenBoeken

Kip-broccoli quiche

Ik had nog broccoli in de groentela en nog wat blauwe kaas en besloot deze quiche te maken. Hij was erg lekker.

Kip-broccoli quiche
Voor het deeg:
150 gram boter
300 gram bloem
2 eieren
mespunt zout

Voor de vulling
250 gram kip in blokjes
een stronk broccoli
150 gram blauw schimmelkaas
4 eieren
150 ml room
75 gram geraspte oude kaas
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook gesnipperd
olijfolie
zout en peper

Kneed alle ingredienten voor het deeg door elkaar en als je een mooi deeg hebt laat je het 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven op 225 graden.
Kook de broccoli 3 minuten in kokend water en giet af. Verwarm in een koekenpan de olie en fruit hierin de knoflook en ui aan. Voeg de kip toe en bak deze 2 minuten mee. Doe dit op een bord.
Rol het deeg uit en bekleed hiermee de vorm. Waarschijnlijk hou je wel deeg over, dit kun je altijd invriezen voor een volgende keer. Prik gaatjes in het deeg op de bodem.
Verdeel hierin het kipmengsel en de broccoli. Breek de schimmelkaas in kleine brokjes en verdeel die er ook over. Meng de eieren met de room en de oude kaas en peper en zout. Schenk dit in de vorm.
Zet de quiche ongeveer 25 minuten in de oven. Steek even met een mesje in het midden en als deze er droog uitkomt is je quiche klaar.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)