vrijdag 30 december 2011

Risotto met sperziebonen en kip

Risotto blijft toch een van mijn favoriete gerechten. Sperziebonen zijn daarentegen niet mijn favoriete groente, maar op deze manier kon ik hem goed eten.

Risotto met sperziebonen en kip
250 gram kipfilet of kippenvlees van de dijen in blokjes
400 gram sperziebonen, schoongemaakt en in stukje van 2 tot 3 cm gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
een glas witte wijn
150 gram risottorijst
500 ml kippenbouillon
olijfolie
2 handjes vol oude geraspte kaas
een klontje boter

Zet een grote braadpan met dikke bodem op het vuur en doe hier een scheut olijfolie, knoflook en ui bij en laat de ui en knoflook 10 minuten zachtjes glazig worden. Voeg dan de rijst toe en laat deze kort mee bakken en zorg dat elke rijst korrel met olie is bedekt. Voeg dan de witte wijn toe en laat deze verdampen. Voeg dan de sperziebonen toe en 300 ml bouillon en laat dit alles zacht koken. Bak intussen in een andere koekenpan de kip met wat peper en zout. Mocht alle bouillon opgenomen zijn en de rijst nog niet gaar, voeg dan nog wat bouillon toe. Normaal voeg je telkens een schep bouillon toe, maar dan werden de sperziebonen niet gaar en dat vindt ik echt niet lekker. Vandaar een bereiding op een andere manier.
Als de rijst gaar is, haal je de pan van het vuur meng je de kip, een klont boter en de kaas door de risotto heen. Als de boter is gesmolten en goed doorgeroerd, kun je opscheppen en aan tafel.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: