zondag 11 december 2011

visstoofpotje a la Judith

Deze week zat er weer courgette in de groentetas en ik had zin in een stoofpotje met vis. Dit is het geworden en we hebben het gegeten met brood met kruidenboter. Ik heb zelf gekozen voor een rijkelijke gevulde stoofpot, maar dat is een eigen keuze.

visstoofpotje a la Judith
400 gram vis en schaal en shelpdieren (bijvoorbeeld zalm, kabeljauw, gekookte mosselen, coquilles en grote garnalen
1 venkelknol, in blokjes
1 winterwortel in blokjes
2 sjalotjes gesnipperd
een stengel bleekselderij in dunne plakjes
een prei in ringetjes
een eetlepel bloem
100 ml melk
een pot krabfumet ( had ik van de soepfabriek)
1 theelepel mosterd
olijfolie
zout en peper

Zet een braadpan op een laag vuur en doe hierin de groente en een eetlepel olijfolie. En laat dit in ongeveer 10 - 20 minuten zachtjes gaar worden. Zet het vuur wat hoger en voeg de bloem toe. Bak dit 1 minuut mee. Voeg dan de krabfumet en melk toe en laat het een gladde licht gebonden saus worden.
Breng de saus alvast op smaak met mosterd, peper en zout.
Leg de vis in de saus en laat deze in 8 minuten zachtjes gaar worden.
Schep de vis in een bord en schep hier de saus bij.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: