donderdag 12 januari 2012

risotto met geroosterde tomaat en sperziebonen

Een nieuwe variant op risotto.

risotto met geroosterde tomaat en sperziebonen
150 gram risottorijst
2 eetlepels gesnipperde sjalotton
2 tenen knoflook, gensipperd
olijfolie
500 ml warme bouillon
een handvol parmezaanse kaas
kruidenboter
250 gram sperziebonen
een doosje mini trostomaatjes gehalveerd
een glas witte wijn

Kook de sperziebonen gaar in gezouten water en giet af.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalot en knoflook een minuut of 5. Doe de sperziebonen met de tomaten en een eetlepel kruidenboter in een ovenschaal en zet ze in een hete oven (225 graden). Haal ze eruit als de tomaten lekker zacht zijn geworden.Voeg dan de rijst toe en zorg dat iedere rijstkorrel olie om zich heen heeft zitten. Voeg dan de witte wijn toe en laat deze verdampen. Daarna voeg je de bouillon schep voor schep toe tot de rijst gaar is.
Dan schep je er de sperziebonen en tomaat door, een klontje boter en de kaas.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: