dinsdag 30 april 2013

Koe Lo Kai

Ik kwam ergens dit gerecht tegen en dacht dat wil ik ook wel maken. Even kijken wat er allemaal voor nodig was en het meeste had ik in huis. Ik moest alleen nog even ananas en paprika halen. Het is een van de gerechten die ik bij de chinees weleens had.

Koe Lo Kai
1 dubbele kipfilet in grote blokjes
¼ ananas in stukken of een klein blikje ananas
2 rode paprika's in grotere stukken
1 grote ui in grove stukken
1 rode peper
100 gram aardappelzetmeel of rijstemeel
1 ei los geklopt
1 teentje knoflook

marinade:
3 eetlepels lichte sojasaus
3 eetlepels rijstwijn
3 eetlepels bruine suiker of Javaanse suiker

saus:
3 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel rijstazijn
80 ml water
2 theelepels worcestersaus
3 eetlepels suiker
1 eetlepel aardappelzetmeel

Meng de ingredienten voor de marinade en doe hier de kip in en laat dit minstens 30 minuten marineren.
Meng intussen de ingredienten op het aardappelzetmeel na voor de saus in een pan en breng het aan de kook. Maak een papje met het aardappelzetmeel en een eetlepel water en meng beetje bij beetje al roerend door de saus tot de juiste dikte.
Haal de kip uit de marinade en klop in een kom het ei los en doe in een ander bakje het zetmeel. Haal de kip door het ei en daarna door het zetmeel.
Verwarm een flinke eetlepel arachideolie in een wok en bak hierin de ananas, paprika en ui kort. Haal de groenten uit de pan en voeg nog wat meer olie toe en bak hierin de kip goudbruin.
Doe de groenten en kip op een bord en schep er de saus over. Serveer met rijst.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: