maandag 8 december 2014

Balinese nasi

Ik ben niet zo'n nasi liefhebber, maar ik moet zeggen deze vond ik heerlijk. Lekker pittig met veel lekkere dingen erin. De saté erbij was ook heerlijk, maar bij de nasi had je eigenlijk geen satésaus nodig. Ik had ook wat porties voor collega's va John gemaakt en die vonden hem ook heerlijk.

Balinese nasi (2p)
1 theelepel sambal udang
3 eetlepels olie
100 gram gamba's, gepeld
175 gram kalfsschnitzel
2 tomaten
100 gram witte kool
100 gram sperziebonen
2 eieren
400 gram gekookte rijst

boemboe
3 rode pepers
3 tenen knoflook
2 sjalotten

Kook de sperziebonen 10 minuten. Maal de ingrediënten voor de boemboe in een blender fijn.
Snij het vlees en de witte kool in dunne reepjes en de tomaten in reepjes.
Bak de boemboe aan in olie. Voeg na 3 minuten de rest van de ingrediënten toe op de rijst na en bak een minuut of 10. Bak ondertussen van de eieren een dunne omelet en snij in reepjes. Roer de omelet en rijst erdoor en zorg dat alles warm is.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: