donderdag 11 augustus 2011

Gebakken rijst met ei, tomaat en lenteui

Dit is lekker bij het rundvlees en de oesterzwammen


Gebakken rijst met ei, tomaat en lenteui
2 eetlepels arachideolie
2 eieren losgeklopt
200 gram gekookte basmatirijst
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel geroosterde sesamolie
2 tomaten in blokjes
2 lenteuitjes in ringetjes
peper

Verhit een wok op hoog vuur en verhit hierin 1 eetlepel olie. Doe het losgeklopte ei erin en roer tot het net is gestold. Schep het eruit en hou het apart. Verhit de overgebleven olie in de wok en doe hierin de lenteuitjes en bak deze heel kort. Voeg de rijst toe en roer deze los. Doe de tomaten en de sojasaus, sesamolie en peper erbij en proef of het op smaak is.
Eet Smakelijk!

Geen opmerkingen: