donderdag 11 augustus 2011

Rundvlees in oestersaus

Dit is een van mijn lievelings chinese recepten.
Rundvlees in oestersaus
250 gram runderreepjes
3 tenen knoflook fijngehakt
een chilipeper zonder zaadjes fijngehakt
1 theelepel lichte sojasaus
1 eetlepel plus 1 theelepel oestersaus
chinese kool of paksoi, grof gesneden
2 eetlepels arachideolie
snuf suiker
zout en peper

Doe in een schaaltje het vlees, de lichte sojasaus, de eetlepel oestersaus, suiker, zout en peper en meng dit en zet het even apart. Verhit in een wok op hoog vuur een eetlepel olie. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak deze kort. Voeg de chinese kool of paksoi toe en wok dit tot een gaarte die jij lekker vindt. De ene groente heeft meer tijd nodig dan de andere. Breng op smaak met de theelepel oestersaus en een snuf zout. Haal het uit de pan en schep het op een bord. Verhit de rest van de olie in de wok en wok hier het vlees in. Voeg de groente toe en verdeel over 2 borden.
Eet Smakelijk!
Lekker met noodles, oesterzwammen of gebakken rijst.

Geen opmerkingen: