Bol.com

BoekenBoeken

Ovenschotel met spruitjes en vis

Dit is een van mijn favoriete recepten met spruitjes. Wij eten dit regelmatig in de spruitjestijd. Zelfs mensen die geen spruitjes lusten vinden dit lekker.

Ovenschotel met spruitjes en vis
350 gram spruiten
350 gram aardappels
350 gram kabeljauwfilet
15 gram boter
1 ui
150 gram champignons
25 gram boter
25 gram bloem
2,5 dl melk
theelepeltje kerrie 
25 gram kaas
twee eetlepels vers broodkruim (is zo gemaakt en kun je invriezen) of paneermeel

Verwarm de oven op 180 graden. Maak de spruiten schoon en schil de aardappels en snij ze in plakjes van 0,5 cm dik. Kook daarna de spruiten en aardappels in verschillende pannen bijna gaar. Zet een koekenpan op het vuur en  bakde uien hierin in een beetje olijfolie. Voeg daarna de champignons toe en laat die ook een paar minuten meebakken. Vet een ovenschaal in. Doe de helft van de aardappels op de bodem. Doe hier op alle spruiten. Verdeel hierover de helft van het ui-champignon mengsel. Leg hierop de kabeljauwfilet. Verdeel hier de rest van het ui-champignon mengsel. Doe intussen in een kleine pan de boter smelten en bak hierin kort het kerriepoeder. Voeg dan de bloem toe en bak die ook een minuut of 2 mee. Verwarm in die tijd de melk op een klein vuur en voeg die in zijn geheel toe aan het boter-bloem mengsel en roer tot de saus dik is. Giet de saus in de ovenschaal over de rest. En leg dan de rest van de aardappels dakpansgewijs eroverheen. Meng de kaas en het paneermeel en strooi dit over de aardappels. Verdeel nog wat kleine klontjes boter erover en zet het een uur in de oven.
Eet Smakelijk!
Klontjes boter

60 min. 170 –180 graden

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geroosterde pompoensoep

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)